Jouw eerste woning in Amsterdam

Startershypotheek in Amsterdam: een stap dichter bij jouw droomhuis

In Nederland is de huizenmarkt van Amsterdam het meest concurrerend. Er is veel vraag en relatief weinig aanbod. Dit zorgt ervoor dat de huizenprijzen hoog zijn, waardoor het in de laatste jaren niet makkelijk is geworden om een huis of appartement te kopen. Desondanks zijn er experts te vinden, zoals Hypotheek4Starters. Wij zijn helemaal thuis binnen de woningmarkt van een stad als Amsterdam. Het advies van onze financiële adviseurs kan jou verder helpen om te beoordelen of jij in aanmerking komt voor een startershypotheek in Amsterdam. Onze financiële adviseurs helpen je niet alleen met dat, maar staan ook voor je klaar om jouw financiële zaken goed te regelen, jouw vragen over erfpacht of vereniging van eigenaren te beantwoorden, tips en tricks te geven en je in contact te brengen met betrouwbare taxateurs en nog veel meer.

Lees je in over de aanvullende kosten

Het is verstandig om als nieuwe huiseigenaar rekening te houden met andere uitgaven dan alleen de uitgaven van jouw hypotheek, zoals onroerendgoedbelasting, verzekeringen, onderhoud, nutsvoorzieningen en meer. Zorg ervoor dat je hier goed inzicht in krijgt en dat je een spaarbedrag achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven. Dit inzicht kan je verkrijgen door een persoonlijk budgetadvies te maken. Je kan het NIBUD raadplegen om je hierbij te helpen. Zo wordt en blijft jouw startershypotheek in Amsterdam een feestje!

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Vergroot jouw zekerheid

Nieuwe leningen of creditcardrekeningen op jouw naam kunnen de afsluiting en definitieve goedkeuring van een lening belemmeren. Leningen hebben een grote impact op de leencapaciteit van kopers, vooral bij starters. Open geen nieuwe creditcards op afbetaling, sluit geen kredieten op betaalrekeningen of leningen af ​​en doe geen grote aankopen op bestaande kredietrekeningen in de maanden voorafgaand aan het aanvragen van een hypotheek in Amsterdam tot aan passeerdatum

Schenkingen en startershypotheken

Kom je eigen middelen tekort, dan kunnen ouders, familie, vrienden enzovoort op verschillende manieren helpen. Ze kunnen jou een schenking geven welke onder de schenkvrijstelling valt. Besteed je de schenking aan de woning, dan is de maximale vrijstelling in 2021 € 105.302,-. Deze schenking moet je aan de belastingdienst doorgeven.

Ouders, familie, vrienden enzovoort kunnen ook geld aan jou uitlenen. Je leent het geld altijd op zakelijke voorwaarden. Je betaalt dan rente aan jouw ouders. Je kan de rente onder voorwaarden aftrekken van je belastbaar inkomen in box 1. De voorwaarden kan je vinden op de website van de belastingdienst. De bank houdt rekening met de lasten uit deze verplichting, maar onder voorwaarden kan het zijn dat dit niet hoeft. Hypotheek4Starters vertelt je daar graag meer over.