Jouw eerste woning

De beste hulp voor startershypotheek in Blaricum

Een startershypotheek in Blaricum vinden? Dan kan dit artikel je verder helpen. Voor de eerste keer een huis kopen is erg spannend, maar het kan ook erg overweldigend aanvoelen. Wij van Hypotheek4Starters begrijpen dit en kunnen je hierin begeleiden. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij je vertellen, waar je moet beginnen en welke stap je het beste als eerst kan nemen.

Een goede voorbereiding

Het bezitten van een huis is erg mooi en iets om trots op te zijn. Wel is het verstandig om rekening te houden met aanvullende kosten, welke je niet hebt als je huurt. Wanneer je een huis bezit ben je verantwoordelijk voor onderhoudskosten, onroerendzaakbelasting, verzekeringen, nutsvoorzieningen en meer. Zorg ervoor dat je hier goed inzicht in krijgt en dat je een spaarbedrag achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven. Dit inzicht kan je verkrijgen door een persoonlijk budgetadvies te maken. Je kan het NIBUD raadplegen om je hierbij te helpen. Wij vinden jouw maximale leencapaciteit belangrijk, maar veel belangrijker is de betaalbaarheid van jouw woning. Zo is en blijft jouw startershypotheek in Blaricum een feestje!

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Wat is een startershypotheek?

Het is een geldlening, waarbij het onroerend goed als onderpand dient, die het mogelijk maakt om jouw eerste woning te kopen. Deze geldlening zal je in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair moeten aflossen, om de rente te mogen aftrekken.
Als jong koppel of jong werkende kan het kopen van de eerste woning soms lastig zijn. Een starterslening kan hierbij uitkomst bieden. De starterslening in Blaricum vult, onder voorwaarden, het missende bedrag aan wat je nodig hebt om een passende hypotheek af te sluiten. De eerste drie jaar nadat je de starterslening hebt afgesloten heb je geen lasten uit deze lening. Iedere gemeente bepaalt zijn eigen regelgeving over wanneer je in aanmerking kan komen voor een starterslening. Laat je door Hypotheek4Starters goed informeren

Persoonlijke hulp voor jouw startershypotheek in Blaricum

Hypotheek4Starters is het adres om advies en hulp te vinden als je graag een startershypotheek wil afsluiten. Wij zorgen voor een passende hypotheek. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met een betrouwbare taxateur, notaris, belastingadviseur en meer. De hulp van Hypotheek4Starters zorgt ervoor dat je met een gerust hart jouw eerste woning kan aanschaffen. Dit omdat wij ook advies geven over de risico’s van het leven (overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid)