Jouw eerste woning

Op maat gemaakt advies voor de startershypotheek van Eemnes

Als nieuwe huiseigenaar is het verstandig om rekening te houden met andere uitgaven dan alleen de uitgaven van jouw hypotheek, zoals onroerendgoedbelasting, verzekeringen, onderhoud, nutsvoorzieningen en meer. Zorg ervoor dat je hier goed inzicht in krijgt en dat je een spaarbedrag achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven. Dit inzicht kan je verkrijgen door een persoonlijk budgetadvies te maken. Je kan het NIBUD raadplegen om je hierbij te helpen. Zo wordt en blijft jouw startershypotheek in Eemnes een feestje!

Het belang van financieel de zaken op orde hebben en houden

Als nieuwe huiseigenaar moet je rekening houden met andere uitgaven dan alleen de uitgaven van jouw hypotheek, zoals onroerendgoedbelasting, verzekeringen, reparaties, onderhoud, nutsvoorzieningen en meer. Zorg ervoor dat je hier goed inzicht in krijgt en dat je een spaarbedrag achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven. Dit inzicht kan je verkrijgen door een persoonlijk budgetadvies te maken. Je kan het NIBUD raadplegen om je hierbij te helpen.

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Over de startershypotheek

De starterslening is een lening dat is ontwikkeld om eerste woningeigenaren financieel op weg te helpen. Als jong koppel of jong werkende kan het kopen van de eerste woning soms lastig zijn. De starterslening is daarom ontwikkeld om in zo’n geval jou op weg te helpen met het verkrijgen van een passende hypotheek. De starterslening in Eemnes vult, onder voorwaarden, het missende bedrag aan wat je nodig hebt om een passende hypotheek af te sluiten. De eerste drie jaar nadat je de starterslening hebt afgesloten, heb je geen lasten uit deze lening. Iedere gemeente bepaalt zijn eigen regelgeving over wanneer je in aanmerking kan komen voor een starterslening. Laat je door Hypotheek4Starters goed informeren.

De beste hulp voor het afsluiten van een startershypotheek in Eemnes

Het is ten alle tijden belangrijk om de startershypotheek in Eemnes voor nu en in de toekomst betaalbaar te houden. Daarom is het aan te raden om met ons in contact te komen. Hypotheek4Starters helpt je graag verder. Wij nemen samen jouw wensen door dat zich vertaalt in een financieel plan. Naast het regelen van de hypotheek en het opstellen van een financieel plan, kunnen wij je ook helpen om in contact te komen met taxateurs, notarissen, makelaars en verzekeringsadviseurs.