Jouw eerste woning

Een startershypotheek in Hilversum afsluiten dankzij een financieel adviseur

Het kopen van een huis kan een grote uitdaging en spannend zijn. Vragen als waar moet ik beginnen? Wat is het beste om te doen? Welke kosten komen er op mij af, zijn veel gehoorde vragen. Hypotheek4Starters helpt je om deze vragen te beantwoorden. Wij zorgen ervoor dat je een goede start maakt, door de mogelijkheden weer te geven. Na dit gesprek weet je precies wat je kan lenen, welke mogelijkheden er zijn en welke hypotheeklasten dat met zich meebrengt. Wil je hulp krijgen bij de aankoop van jouw eerste woning in Hilversum? Dan raden wij je aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij kunnen je in contact brengen met een makelaar, die woningen voor je zoekt, biedingen plaatst en je bijstaat bij de aankoop van jouw droomhuis.

Welk budget kan je jezelf veroorloven

Als nieuwe huiseigenaar is het verstandig om rekening te houden met andere uitgaven dan alleen de uitgaven van jouw hypotheek, zoals onroerendgoedbelasting, verzekeringen, onderhoud, nutsvoorzieningen en meer. Zorg ervoor dat je hier goed inzicht in krijgt en dat je een spaarbedrag achter de hand houdt voor onvoorziene uitgaven. Dit zorgt ervoor dat je goed weet welk bedrag je aan jouw hypotheek kan besteden. Dit inzicht kan je verkrijgen door een persoonlijk budgetadvies te maken. Je kan het NIBUD raadplegen om je hierbij te helpen. Zo wordt en blijft jouw startershypotheek in Hilversum een feestje!

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Hoe kan je een startershypotheek in Hilversum afsluiten

Starters kiezen er wel eens voor direct een hypotheek af te sluiten bij de eigen bank. Zij hebben enkel een beperkt assortiment. Veel starters kiezen ervoor om een onafhankelijk financieel adviseur in te schakelen. Het voordeel van een onafhankelijk financieel adviseur is dat hij/zij veel verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar kan vergelijken. Zo kom je in aanraking met hypotheekverstrekkers die goede voorwaarden hebben, maar die je niet direct bij een bank kan aanvragen. Hypotheek4Starters is zo’n onafhankelijke intermediair. We kunnen je alles vertellen over jouw eerste startershypotheek in Hilversum. We communiceren transparant over de aanpak, de kosten en wat je als klant kan verwachten van onze dienstverlening. Deze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat iedere klant met een warm gevoel de samenwerking instapt.

Belangrijk om niet te vergeten

Neem de tijd om samen met jouw financieel adviseur jouw uitgaven door te nemen. Je moet precies weten hoeveel je elke maand uitgeeft, en waar dit geld naartoe gaat. Deze berekening zal je inzicht geven hoeveel je kunt uitgeven aan hypotheeklasten. Zorg ervoor dat je alle mogelijke kosten meeneemt, zoals eten, auto onderhoud, verzekeringen, schulden, kleding, kinderactiviteiten, pensioensparen, sport, sparen voor onvoorziene uitgaven en andere kosten die van toepassing zijn op jouw situatie. Een persoonlijk budgetadvies kan je daarin meer inzicht geven. Het NIBUD kan je daarbij helpen. Zo wordt en blijft jouw startershypotheek in Hilversum een feestje!