Jouw eerste woning

Een startershypotheek in Huizen aanvragen met behulp van een expert

Een hypotheek is een lening die je aangaat om een ​​woning te kopen. Wanneer je een hypotheekofferte ondertekent, gaat de hypotheekverstrekker ermee akkoord om jou, de lener, een bepaald bedrag te lenen, zodat je jouw woning in Huizen kunt kopen. Je stemt er op jouw beurt mee in om dat bedrag in maandelijkse termijnen terug te betalen over een vooraf ingestelde periode, meestal 30 jaar.
Hypotheek4Starters helpt je om een goede keuze te maken tussen verschillende hypotheekverstrekkers. Daarvoor berekenen we jouw mogelijkheden en vergelijken we ongeveer 30 hypotheekverstrekkers. Na dit gesprek weet je precies wat je kan lenen, welke mogelijkheden er zijn, welke hypotheekverstrekkers er interessant zijn en welke hypotheeklasten dat met zich meebrengt. Wil je hulp krijgen bij de aankoop van jouw eerste woning in Huizen? Dan raden wij je aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wij kunnen je in contact brengen met een makelaar, die woningen voor je zoekt, biedingen plaatst en je bijstaat bij de aankoop van jouw droomhuis.

Waar bestaat jouw hypotheekbetaling uit?

Jouw maandelijkse hypotheeklast bestaat uit aflossing en rente. De rente en aflossing is afhankelijk van de hoofdsom. De hypotheek wordt in de meeste gevallen gesloten voor een periode van 30 jaar. De rentevastperiode kan je kort of lang vastzetten. Hypotheek4Starters helpt je bij deze keuzes. Naast een hypotheek bij een hypotheekverstrekker kan je soms in aanmerking komen voor een starterslening in Huizen. Met een starterslening overbrug je het verschil tussen de prijs van je eerste woning en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen. In de eerste drie jaar heb je geen maandlasten. Na drie jaar start de rente en de aflossing. Mocht jouw inkomen nog niet voldoende zijn, vindt er een hertoets plaats. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) beoordeelt dan of je het maandbedrag dat in de offerte staat kunt betalen.

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Een financieel adviseur aan jouw zijde

Voor het eerst een hypotheek aanvragen kan erg stressvol zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Je kunt zelf proberen om een hypotheek aan te vragen of een berekening te maken, maar je vergroot jouw kansen om een ​​startershypotheek in Huizen te verkrijgen als je een financieel adviseur erbij betrekt, zoals Hypotheek4Starters. Hypotheek4Starters staat voor je klaar om jou goed te begeleiden. Wij zullen je ontzorgen. Wij vragen documenten bij je op en gaan in gesprek over jouw wensen en doelstellingen. Wij zorgen ervoor dat jij een hypotheekverstrekker kiest dat het beste bij jouw situatie past. Wij geven je inzicht in de betaalbaarheid van de hypotheek in tijden van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en bij overlijden. Wij dragen daarbij oplossingen aan en zorgen ervoor dat jij onbezorgd kan wonen.