Startershypotheek in Laren

Een startershypotheek in Laren afsluiten en aflossen met succes

Het kopen van een huis is misschien wel de belangrijkste financiële keuze die je in jouw leven maakt. Als je huiseigenaar wil worden, overweeg je waarschijnlijk een hypotheek om je te helpen de aankoop te financieren. Hypotheek4Starters helpt je daarbij. Wij leggen uit welke kosten je maakt, welke oplossingen er zijn, welke hypotheekverstrekkers het beste bij je past en wat de risico’s zijn in het leven. Zo maak je een vliegende start met een startershypotheek in Laren.

Heb je budget op orde voordat je op zoek gaat

Veel starters beginnen met het bekijken van huizen voordat ze ooit bij een financieel adviseur zijn geweest. Het woningaanbod is momenteel krap omdat er meer vraag is dan aanbod. In zo’n concurrerende markt helpt het je om vooraf te weten wat jouw mogelijkheden zijn en hoe je het beste kan bieden op een woning. Zo voorkom je teleurstellingen. Hypotheek4Starters helpt je om jouw startershypotheek in Laren te verkrijgen.

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Voordat je verliefd wordt op dat prachtige droomhuis waar je naar hebt gekeken, is het goed om eerst te weten wat je kan en wil uitgeven aan een woning. Een onderbouwd budgetplan maken is verstandig om te doen. Het NIBUD geeft je inzicht in diverse lasten die je gaat hebben, wanneer je een woning koopt. Zo wordt en blijft jouw startershypotheek in Laren een feestje!

Het belang van een spaarpotje

Het grootste deel van jouw spaargeld uitgeven aan de kosten koper en als aanbetaling van jouw eerste woning is niet altijd de juiste keuze. Streef ernaar om voldoende spaargeld achter de hand te houden om risico’s als werkloosheid op te kunnen vangen. Maar ook voor toekomstig onderhoud heb je spaargeld nodig. Niks is vervelender om geld te moeten bijlenen voor kleine reparaties of geen wassen meer te kunnen draaien omdat de wasmachine kapot is. Ook wanneer je in de toekomst een nieuwe woning wil kopen is spaargeld belangrijk. Dit verlaagt de risico’s op een restschuld als de verkoop van je huidige woning tegenvalt. Het geeft je ook de mogelijkheid om enige tijd dubbele lasten te kunnen opvangen.

Een onafhankelijke adviseur om de startershypotheek in Laren aan te vragen

Iedereen heeft een ander financieel huishouden. De ene houdt ervan om veel uit eten te gaan, leuke dingen te doen en verre reizen te maken terwijl de andere dit minder vaak wil en zijn geld elders aan uitgeeft. Het is belangrijk te weten wat je wil en kan uitgeven aan hypotheeklasten. Hypotheek4Starters denkt met je mee, zodat jij kan leven zoals jij wil. Hypotheek4Starters zorgt ervoor dat de startershypotheek in Laren bij jou past.