Jouw eerste woning

Een startershypotheek in Muiden om jouw droomhuis te kopen

Het kopen van een huis is misschien wel de belangrijkste financiële keuze die je in jouw leven maakt. Als je huiseigenaar wil worden, overweeg je waarschijnlijk een hypotheek om je te helpen de aankoop te financieren. Hypotheek4Starters helpt je daarbij. Wij leggen uit welke kosten je maakt, welke oplossingen er zijn en welke hypotheekverstrekkers het beste bij je past. Zo maak je een vliegende start met een startershypotheek in Muiden.

Naast het regelen van de hypotheek adviseren we je ook over de risico’s van het leven. Dat zijn risico’s als overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Wij geven inzicht hoe de betaalbaarheid in deze situatie is en wat je kan doen, om de betaalbaarheid te waarborgen of te verbeteren. Naast het adviseren, kunnen we ook de producten voor je afsluiten. Deze kosten zijn in het adviestarief inbegrepen.

Vergelijk hypotheekrentes en vergoedingen

Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel kijken. Wij raden je aan om meerdere hypotheekverstrekkers te vergelijken. Iedere hypotheekverstrekker hanteert bijvoorbeeld andere rentetarieven. De ene hypotheekverstrekker is voordeliger bij een korte rentevast periode terwijl de andere voordeliger is bij een lange rentevast periode. Advies krijgen is essentieel om te voorkomen dat je te veel gaat betalen en dat de hypotheekverstrekker niet goed aansluit op jouw wensen en doelen. Hypotheekadviseurs hanteren verschillende vergoedingen. Hypotheek4Starters hanteert altijd scherpe vergoedingen en geeft je een volledig advies. Van een goede oriëntatie tot het controleren van de nota van afrekening/hypotheekakte bij de notaris, wij staan je constant bij. Wij zorgen ervoor dat jij je geen zorgen maakt, zodat jij over leuke dingen kunt nadenken. Zo sluit jij relaxed jouw startershypotheek af in Muiden.

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Waar moet je rekening mee houden

Weeg de voor- en nadelen van verschillende soorten huizen af, rekening houdend met jouw levensstijl en budget. Vergeet niet om de kosten en de financiële staat van de vereniging van eigenaren op te vragen wanneer je interesse hebt in een appartement. Een optie om te overwegen is het kopen van een opknapper. In sommige gevallen kun je een opknapper voor relatief weinig geld kopen en renoveren. Het is mogelijk om een groot deel van de verbouwing mee te financieren door het opmaken van een taxatierapport na verbouwing. Ook in deze situaties kan je rekenen op het advies van Hypotheek4Starters.

Denk aan de toekomst

Denk na over jouw behoeften op de korte en op lange termijn. Als je van plan bent om een gezin te stichten of uit te breiden, kan het zinvol zijn om een huis te kopen met extra groeiruimte. Bekijk potentiële buurten grondig. Kies er een met voorzieningen die voor jou belangrijk zijn of in de toekomst belangrijk kunnen worden, zoals een school. Over de toekomst nadenken is belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een woning, maar ook wanneer je jouw financiële situatie in kaart brengt. Wil je op korte termijn kinderen? Ga je dan minder werken? Wat doet dit met jouw inkomen en netto besteedbaar inkomen? Heb je opvang nodig en hoeveel gaat dat kosten. Allemaal belangrijke aspecten om over na te denken voordat je een woning koopt. Dit zorgt ervoor dat je op korte termijn maar ook op lange termijn fijn woont in jouw startershypotheek in Muiden.