Jouw eerste woning

Startershypotheek in Weesp: een investering voor de toekomst

Een startershypotheek in Weesp afsluiten is niet gemakkelijk en daarom kan een adviseur de meest waardevolle persoon zijn in dit proces. Het kopen van een huis is een belangrijke mijlpaal in je leven. Het is een plek waar je herinneringen opdoet, een ruimte creëert die echt van jou is waar jij je veilig voelt. Een huis kopen is een van de grootste investeringen in jouw leven. Het is daarom goed om weloverwogen keuzes te maken. Hypotheek4Starters helpt je daarbij. Wij ontzorgen volledig. Wij helpen je om de maximale leencapaciteit te berekenen, maar voornamelijk om een betaalbare situatie te creëren voor nu en in de toekomst. Ook als het even tegenzit. Zo is jouw startershypotheek in Weesp verantwoord en toekomstbestendig.

WAAR BESTAAT JOUW MAANDELIJKSE HYPOTHEEKLAST UIT?

Jouw maandelijkse hypotheeklast bestaat uit aflossing en rente. De rente en aflossing is afhankelijk van de hoofdsom. De hypotheek wordt in de meeste gevallen gesloten voor een periode van 30 jaar. De rentevastperiode kan je kort of lang vastzetten. Hypotheek4Starters helpt je bij deze keuzes. Naast een hypotheek bij een hypotheekverstrekker kan je soms in aanmerking komen voor een starterslening in Weesp. Met een starterslening overbrug je het verschil tussen de prijs van je eerste woning en het bedrag dat je bij de bank kunt lenen. In de eerste drie jaar heb je geen maandlasten. Na drie jaar start de rente en de aflossing. Mocht jouw inkomen nog niet voldoende zijn, vindt er een hertoets plaats. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) beoordeelt dan of je het maandbedrag dat in de offerte staat kunt betalen.

Startershypotheek?
Hier moet je op letten:

  • Het is de eerste keer dat je in Nederland een woning koopt
  • Je gaat zelf in de woning wonen
  • Voor renteaftrek wordt de hypotheek in 30 jaar minimaal annuïtair of lineair afgelost
  • Om voor Nationale Hypotheekgarantie (NHG) in aanmerking te komen mag de woning-plus eventuele verbouwingskosten maximaal € 325.000 zijn. Met energiebesparende voorzieningen mag dat zelfs maximaal € 344.500,- zijn.

Denk in lange termijnEN

Denk na over jouw behoeften op de korte en op lange termijn. Als je van plan bent om een gezin te stichten of uit te breiden, kan het zinvol zijn om een huis te kopen met extra groeiruimte. Bekijk potentiële buurten grondig. Kies er een met voorzieningen die voor jou belangrijk zijn of in de toekomst belangrijk kunnen worden, zoals een school. Over de toekomst nadenken is belangrijk wanneer je op zoek gaat naar een woning, maar ook wanneer je jouw financiële situatie in kaart brengt. Wil je op korte termijn kinderen? Ga je dan minder werken? Wat doet dit met jouw inkomen en netto besteedbaar inkomen? Heb je opvang nodig en hoeveel gaat dat kosten. Allemaal belangrijke aspecten om over na te denken voordat je een woning koopt. Dit zorgt ervoor dat je op korte termijn maar ook op lange termijn fijn woont in jouw startershypotheek in Weesp.

HULP BIJ HET AFSLUITEN VAN EEN STARTERSHYPOTHEEK

Hypotheek4Starters is het adres om advies en hulp te vinden als je graag een startershypotheek in Weesp wil afsluiten. Wij zorgen voor een passende hypotheek. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met een betrouwbare taxateur, notaris, belastingadviseur en meer. De hulp van Hypotheek4Starters zorgt ervoor dat je met een gerust hart jouw eerste woning kan aanschaffen. Dit omdat wij ook advies geven over de risico’s van het leven (overlijden, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid). Zo wordt en blijft jouw startershypotheek in Weesp een feestje!